Siperia opettaa – eli mokat, jotka olisin voinut välttää ja jotka aion jatkossa välttää

1. Tyrnimarjat: Syyskuussa 2012 odottelin liian pitkään, että hartaasti seuraamani ensimmäiset tyrnit olisivat täysin kypsiä ja meheviä. Hiukan vaikea päätellä, koska tyrni on TÄYSIN KYPSÄ JA PARHAIMMILLAAN. Odotin yhden päivän liikaa mutta linnut eivät jaksaneet odotella. Koko pensas oli tyhjentynyt poissaollessani, ei yhtä ainoaa marjaa jäänyt minulle.

  • Opetus: Linnut todellakin syövät tyrnimarjoja, vaikka vieressä olisi jotain paljon parempaa. Eli pensas kannattaa suojata, jos siihen tulee marjoja. Minusta näyttää muutenkin siltä, että linnut tietävät, mikä sato kulloinkin on tarkkailun ja suunnittelun kohteena. Syövät yleensä juuri sen.

2. Rastasverkko: Rastasverkkoon tarttuu aina lintuja. Niiden irrottelu on ainakin minulle melko ylivoimainen tehtävä ja lisäksi, jos olen viikon poissa, ne mätänevät verkkoon haisemaan naapurien kauhuksi. Vaikka olen todennut, että rastasverkot eivät sovi minun tarkoituksiini, en aio luopua sadostani.

032034

Onneksi naapurin Jari on lintumiehiä ja pelasti linnun tuholta ja minun mustikkapensaani haisevalta rastaanraadolta.

  • Ratkaisu: Kokeilin viime kesänä ensimmäisen kerran varjostusverkkoa sen sijaan. Luin jostakin puutarhalehdestä, että se on ihan hyvä systeemi. Parempi kuin harso, koska siitä pääsee kuitenkin valo läpi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s