Minua kiinnostaa… klikkaa tästä

Harrastan kaikenlaisia siirtolapuutarhajuttuja:

  • Hyötykasveja; marjapensaat, hedelmäpuut, viinirypäleet, juurekset, sipulit, pensaspavut, lehtikaali <= tässä tämänhetkiset suosikkini. Yrtteihin aion panostaa, ensin kasvattamiseen ja myöhemmin hyväksikäyttöön. Yrteistä suosikkini on ehkä timjami, toisena tilli. Ja tietenkin basilika, kaikkein hienoin yrtti mielestäni. Näiden kokeiluun aion panostaa maaliskuusta alkaen – jos maltan odottaa sinne asti.
  • Koristekasveja; päivänliljat, iirikset, verenpisara ja Pionitiellä tietenkin pionit. Koristepensaita en harrasta enkä aio luultavasti edes ruveta harrastamaan. Yksi köynnösruusu ja muutama pieni, eksoottinen ruusu riittävät.
  • Rakentelen; kesäkeittiötä, kasvilavoja, tiski- ja pesupaikkoja. Ylipäätään kaikkea sellaista, mihin saan jostain materiaalin erittäin edullisesti (lue: ilmaiseksi).
  • Kirjallisuus; vanhat siemenluettelot, Kekkilän vanhat puutarhaoppaat, matkoilta tuomani puutarhakirjat ja -lehdet. Kuvat ovat tärkeimmät, en jaksa muistaa PH-arvoja tai muita juttuja. Tieteellisyys ja teknisyys eivät kiinnosta kovinkaan paljoa, olen visualisti puutarha-asioissa.
  • Sosiaalinen elämä: tämä tuli viimeiseksi jutuksi, mutta näyttää kyllä kesällä olevan ensimmäisten asioiden joukossa. Siirtolapuutarha on paratiisi tässä mielessä minun tyyppiselleni ylisosiaaliselle ihmiselle. Tavanomaisen tissuttelun lomassa kyllä saan verrattoman hyödyllisiä tietoja lähimmiltäni.

 Leijonan hiukset värjätty askartelukaupan kultamaalilla - kestäneet hyvin vesisateissa. Leijona istuu betonisesta salaojaputkesta ja tahkon kivestä tehdyn pöydän päällä. Kukat vanhoja perinnekasveja, kerjättyjä ja lahjaksi saatuja. Halpisleijonasta tuli melko tyylikäs kun maalasin hänen hiuksensa askartelukaupan kultamaalilla. Hyvin on hiusten väri kestänyt jo kolmen kesän sateen. Jalustana on melko jämäkkä taso, jonka jalkaosa on betoninen salaojaputki ja kansi vekotin, jolla on kirveitä ja sen tapaisia terotettu ennenvanhaan – tahko. Tässä siis tahkon kivi, jonka otin mukaani vanhalta mökiltämme.162 Olin varma, että keksin sille vielä joskus hyvän käyttötarkoituksen ja olin oikeassa.

Leijonaparka talviasussaan. Mustaksi käsitellyt puut ovat viritelmää, jossa aion kokeilla ”säleikköön kasvatettavaa omena- ja päärynäpuuta”. Tilani on todella rajallinen ja kasvatusprojekteja on lukemattomia – tarkoitukseni on kasvattaa ko hedelmäpuut litteiksi pensasaidan suuntaisiksi systeemeiksi. Sidoin ne syksyllä 2012 tiukasti tuohon puukehikkoon ja rönsyilevät oksat leikkasin pois (elleivät katkenneet vapaaehtoisesti tuon pakotusoperaation aikana).

Leijona ei luonnollisestikaan talvehdi tuossa pylväällä. Halpana savipatsaana hän ei pärjäisi vaan halkeilisi talven mittaan. Olen ottanut sen syksyllä hyvissä ajoin katoksen alle kuivumaan, jotta jäätyminen ei rikkoisi sitä. Tai häntä, olen jo ehtinyt kiintyä otukseen ja tuntuu loukkaukselta nimittää ”siksi”.

2 thoughts on “Minua kiinnostaa… klikkaa tästä”

  1. liekö kyseessä tahko? siis vekotin jolla teroitettiin kirveitä ym.? nimim. paljon tahkoa kiertänyt viikatteita teroitettaessa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s