mef

mef 

Tähän alkuun kevennys – Toto vaanimassa mamin taimia. Kaikki mikä vähänkään vihertää, joutuu helposti sen teräviin hampaisiin. Sellaisia ovat 4 kk ikäiset jack russellin pennut. Tosi ihania ne ovat.

cropped-img_20190427_143857-1

nor

nor

nor

nor näissä kuvissa dokumentoituna todellinen haaste : mahtavan hyvin kasvavista taimista on vihdoinkin toinen katkaistava. Vaikea päätös, mitkä katkoa ja mitkä jättää tuottamaan runsasta tomaatti satoa minun ja lähipiirin ruokapöytiin. Viime kesänä ei kylläkään tullut kovin monta tomaattia, mutta tässä vaiheessa kasvukautta kaikki on mahdollista. 

nor

nor

nor

nor

nor

nor Hyvin ne ovat kasvaneet. Alkuun Nelsonin lämpömatolla minikasvihuoneessa ja myöhemmin ikkunalaudalla tms. Tuo Nelsonin lämpö matto on ihan verraton kapistus, ilman sitä meillä ei olisi minkäänlaisia taimia, luulen niin. 

Tässä alempana on konsti, jota lukemani mukaan englantilaiset harrastavat. Raparperi peitetään heti kasvun alettua tummalla muoviämpärillä. Näin siitä pitäisi tulla miedomman makuinen herkkutuote. Tässä laatikossa minulla on kaksi raparperin tainta, jotka kasvatin muutama vuosi sitten siemenistä. Ihan hullua hommaa, mutta oli kiva kokeilla sitäkin. Näistä näkee hyvin, että tuo ämpärin alla muhinut on upean näköinen. En kylläkään osannut maistaa, että onko se erilainen. Jos olisin kukkakauppias, tekisin varmaan näitä kuulaan värisiä raparpereja kevään koristeisiin. Mutta minä olen kirjanpidon opettaja, sellaiset ihmiset eivät leiki ämpärillä ja laita kukkamaljakkoon raparperin lehtiä 🙄🤗

IMG_20190508_215935.jpgIMG_20190508_215951.jpg