Esim. Hankkijalla on tarjouksessa upeita kärhöjä, alle 5€ taimia. Itse hankin joka vuosi lisää erilaisia isokukkaisia loistokärhöjä. Aina joku häviää talven aikana. Siitä huolimatta useimmat selviävät, ainakin Turun seudulla. Jos lukee kärhöihin liittyviä ammattilaisten juttuja, rima niiden hankintaan saattaa nousta. Joten unohda ne jutut. Kun hankkii halpoja taimia, ei madennu kovinkaan syvästi, vaikka ne eivät talvesta selviäisikään.
Ja istuttamiseenkaan ei ruutia kamalasti tarvitse tuhlata: minä kaivan sellaisen kuopan, jonka pienellä istutuslapiolla saan aikaan (noin 30 cm), lätkäisen taimen siihen ja sitten vaan odottelen, miten käy.
Alkuvaiheessa ostin sellaisen taen, jota sanottiin takuuvarmasti talvenkestäväksi ja upotin oikeaoppisesti syvään kuoppaan.
Se on kyllä talvehtinut jo vuosikausia ja kasvanut kamalaksi risukasaksi joka kukkii mitättömän pienin vaaleansinisin kellokukin. Aivan tyhjänpäiväinen tilanviejä. Nykyään ostan loistokärhäjö ja niistäkin mieluimmin vaalealla kukalla kukkivia, ne näkyvät ja erottuvat.
Tässä nyt kaksi ensimmäistä kukkijaa
sdr
Tämä ihanuus on Miss Bateman, just niitä Hankkijan tämän kevään tarjouksia.

Ja tämä alla oleva on meillä osoittautunut todella varmaksi ja runsaasti ja pitkään kukkivaksi lajiksi, nimeltään hän on President
dav
Koira- ja lammasaitaverkot ovat minun suosikkeja kärhöjen tukemiseen. Ne ovat yksinään ilmavia ja huomaamattomia ja kun kasvi köynnöstyy niihin, ovat tukevia ja pysyvät ryhdikkäinä. Ja toinen homma, jonka olen huomannut toimivan: kahvin puruja silloin tällöin näiden kasvien juurelle.

Mainokset