dav
dav

Taas on oikea hetki inventoida kurpitsansiemenarsenaali 😊. Kurpitsa on todella kiinnostava ja moni-ilmeinen kasvatettava kunhan vähän laajentaa vihreän kesäkurpitsan ulkopuolelle.
Minulla näyttää olevan vähän yli 20 lajiketta ja niistä aion nyt valita ne, joita tänä kesänä kasvatan. Tai ainakin yritän kasvattaa.

Normi kesäkurpitsaa tietenkin, siitä black and beauty on minusta varma. Ja rouge vif etamps tai jotain sinne päin, on myös melko luotettava. Se sopii syksyn hillohommaan. Ja spagettikurpitsaa täytyy myös laittaa, kun se on tosiaan hassusti spagettimainen sisukseltaan. Ja amazonkaa laitan myös, koska viime kesän kylmyydessä sitä kokeillessani en saanut selvyyttä siitä, mikä sen juju on. Patiokurpitsaa laitan myös, ehkä sunny delight -lajiketta. Jos kasvaa siivosti ja pysyy maltillisen kokoisena, poikani voi ehkä ottaa taimen parvekkeelleen kesän kokkailuja varten. Waltham butternut on myös kokeiltava, koska edellinen kokeilu meni vähän pieleen kylmien kelien takia.

Kurpitsat koukuttavat, tunnen sielun sukulaisuutta sitä japanilaista taiteilijaa kohtaan, joka maalasi täpliä ja kurpitsoja. Kävin Helsingissä ihan sitä varten, että halusin nähdä hänen töitään. Harmi, kun en muista nimeä.
dav
Ostin näyttelystä muistoksi tämän jääkaappimagneetin 😊

Mainokset