Taas on tämä ihana aika -taimikasvatus 😊. Latva-artisokalla alkaa ehkä jo olla kiire. Minulla on tässä viikon vanhat taimet. Siemeniä laitoin taas vaikka kuinka monta ja nämä kolme suvaitsivat itää. Lähden viikonlopuksi reissuun ja laitankin sunnuntaina muutaman siemenen lisää. Olen huomannut hyväksi konstiksi liottaa ensin vrk:n tai kaksikin vedessä ja sen jälkeen näyttävät itävän jopa parissa päivässä lämpömatolla. Minulla on nyt toista kevättä käytössä Nelsonin lämpömatto jonka ostin tosi kivaan hintaan Stokkan alesta. Ei kyllä näytä kovin kalliilta esim. K-raudassakaan.

Toisena lajikkeena minulla on tässä vaiheessa chili Rokita. Onnistuin sen kanssa melko hyvin viime kesänä. Chilin osalta olen päätynyt siihen, että yritän kasvattaa vain isompia lajikkeita. Niitä on helpompi kasvattaa ja ne ovat myös mukavan ja tehokkaan näköisiä kesällä isoissa puskissaan. Myös tavallinen tumpelo, kuten minä, osaan paremmin käyttää niitä keittiöhommissa.

dav

Oikealla ylhäällä pari latva-artisokkaa ja vasemmassa reunassa chili-vauveli. Ja valkoisiin ruukkuihin laitoin juuri muutaman vedessä liotetun chilin. 

Mainokset