Työkiireet ovat estäneet blogin päivittämisen. Onneksi olen kuitenkin saanut siemeniä istuteltua ja myös kasvamaan. Uusimmat kasvatettavani ovat tomaatteja, muistaakseni viittä eri lajiketta. Kaikki ovat pieniä lajikkeita – ajattelen niiden kypsyvän helpommin. Lisäksi laitoin 4 risiinin siementä – se on komea kasvi kukkaruukussa paahteisella paikalla. Kaksi siementä näyttää hävinneen taivaan tuuliin mutta kaksi muuta kasvaa ihan silmissä. Oikein kummallisen ja vahvan näköinen kasvi – helppo uskoa myrkylliseksi ryökäleeksi. Lisäksi laitoin pari purkkia jotain malvaa, taisi olla kiiltomalvaa. Sekin on itänyt.

Yksi kiva kokeiluni on ollut Goji-marja. Luin jostakin, että sitä voi kasvattaa ihan kaupassa myytävistä kuivatuista gojeista. Ja tosiaan, voi kyllä – omani ovat itäneet mielestäni hyvin parissa viikossa. Heiveröisiä ovat, mutta hengissä.

Kaikista näistä on valokuvia, jotka laitan Pääsiäisen jälkeen ja raportoin silloin tarkemmin. Nyt kuitenkin kehottaisin: jos et vielä laittanut tomaatteja, alkaa olla aika ryhtyä siihen puuhaan. Tomaattien kasvatus on mielestäni ihan ehdoton ykkönen kaikista jutuista. Mutta ongelma on se, että ne kasvavat hyvin ja syksyllä kun säät kylmenevät, suurin osa tomaateista on vihreitä raakileita. Eli aikaisin pitäisi saada satoa kasvattamaan. Kasvatus onnistuu ihan hyvin ulkonakin, ei siihen tarvita kasvihuonetta. Lämmin, aurinkoinen seinusta on ihan hyvä paikka kasvattaa tomaatteja. Alku- ja loppukesästä voi suojata yöksi harsolla, jos on tarpeen.

Mainokset