Avainsanat

Milloin kannattaa laittaa itämään? Onko erityisen hallanarka? mitä muuta huomioitava, kun kasvattaa itse siemenestä (tai siemenperunasta)

  1. Tammi- helmikuussa ei juuri muuta kannata kasvattaa kuin latva-artisokkaa. Toinen tammikuussa istutettava olisi munakoiso, joka on ruukussa tosi kaunis. Täysi turhake minun mielestäni: ei ehdi kasvattaa mitään satoa ja saa helposti kirvoja. Kokeilin munakoisoa 2012, sain taimet itämään ja pysymään hengissä ulkona, mutta melko typerää touhua. Kasvihuoneessa täyttivät parissa viikossa koko pienen tilan lehdillään ja sitten tulivat kirvat.
  2. Maaliskuussa aloitetaan tomaatin ja chilipaprikan kasvatus. Myös paprika laitettaisiin maaliskuussa, mutta minä en enää ikinä ikinä aio kasvattaa tavallista paprikaa. Ei ehdi kypsyä, saa kasvihuoneessa kirvoja ja vie lehdillään melko ison tilan aurinkoisista seinänvierustoista. Aion ostaa paprikkani jatkossa kaupasta. Chili sen sijaan on erittäin mielenkiintoinen ja kestävä kasvatettava. Ulkona, parvekkeella, seinänvierustalla tai kasvihuoneessa. Kahtena kesänä olen pyrkinyt ostamaan niin tulisia chilin siemeniä kuin olen kaupasta löytänyt. Chili on hieno kokemus, siitä taidankin kirjoittaa oman kasvukertomuksensa.
  3. 27.3. nyt alkaa olla tomaattien kanssa kiire jos aikoo saada kesällä kypsäksi. Itse hankin tänä vuonna vain pienihedelmäisiä (ovatkohan ne hedelmiä vai mitä) lajikkeita. Arvelen niiden kypsyvän paremmin kuin isommat sortit. Näistä laitan oman artikkelin Pääsiäisen jälkeen.
Mainokset